Seniorrøver slår til mod Arbejdernes Landsbank i Aarhus

Med en hånd i lommen som om han havde et våben, lykkedes det mandag eftermiddag en mand at få udleveret et større beløb i Arbejdernes Landsbank i Aarhus.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Røveriet gik ud over bankens filial i M.P. Bruunsgade, hvor røveren gik hen til kassen med hånden i lommen og sagde, at han havde en pistol.

Fremgangsmåden er ikke usædvanlig, men personalets signalement af røveren afveg noget fra det "normale". De fleste røvere er i 20'erne eller i 30'erne, men denne røver blev beskrevet som 55-60 år, 175-180 centimeter høj og kraftig af bygning.

Fra videoovervågningen i banken fik politiet desuden gode billeder af gerningsmanden, og godt en time efter røveriet blev en 64-årig mand anholdt i Vestergade. Han havde ikke udbyttet på sig, men det blev fundet i nærheden af det sted, hvor han blev anholdt.

Efter pres fra bankernes brancheorganisation, Finansrådet, har politiet gennem flere år afvist at oplyse størrelsen af en bankrøvers udbytte. I forbindelse med mandagens røveri lyder det da også blot, at "kassereren udleverede et større kontantbeløb".

Men når sagerne kommer for retten - hvis altså gerningsmanden bliver fundet - så bliver udbyttets størrelse offentliggjort, og Ritzau kunne tilbage i 2012 på baggrund af en aktindsigt til samtlige politikredse kaste lys over størrelsen på det typiske udbytte.

Ritzaus aktindsigt viste dengang, at en bankrøver i hovedreglen ikke skal forvente at slippe af sted med mere end 20-30.000 kroner.

Bankrøveren som sådan er i øvrigt en uddøende race. Det er sket i takt med, at flere banker har indført pengeløse filialer og i øvrigt strammet op på sikkerheden.

I 2010 blev der ifølge en opgørelse fra Finansrådet begået 135 bankrøverier. I 2014 var antallet helt nede på 21.

/ritzau/

Dagens Gossip