Sensationel Roubaix-vinder hylder slagen konkurrent

Med sin sensationelle Paris-Roubaix-sejr står ellers upåagtede Mathew Hayman som manden, der ødelagde belgieren Tom Boonens mulighed for at sætte rekord med en femte triumf i det traditionsrige cykelløb.

På cykelbanen i Roubaix henviste Hayman søndag eftermiddag Boonen til andenpladsen i den afsluttende spurt og blev en af de mest overraskende klassikervindere i nyere tid.

- Jeg havde gerne set Boonen vinde og få rekorden, hvis jeg skal være ærlig. Jeg har respekt for ham, og han er kongen af Roubaix, siger Mathew Hayman ifølge nyhedsbureauet Reuters.

35-årige Tom Boonen bliver foreløbig stående på fire sejre lige som landsmanden Roger De Vlaeminck, der havde sin storhedstid i 1970'erne.

Mathew Hayman kan langt fra fremvise et lignende cv. Trods sine 37 år og en lang karriere som professionel havde han kun en sejr i 2011-udgaven af det lille Paris-Bourges-løb på rekordlisten.

Den 37-årige australier har primært fungeret som slidstærk arbejdsmand på hold som Rabobank, Sky og nu Orica-Greenedge.

- Jeg har taget min tørn med 15 deltagelser i Paris-Roubaix. Nogle gange skal man bare tage chancen, for at tingene sker.

- Jeg er lige kommet tilbage fra en skade, og jeg var bare glad for at være på holdet igen. I dag gik alting op i en højere enhed, siger den overraskede vinder.

Klassikersæsonen fortsætter i Ardennerne i de kommende uger, hvor der venter en tretrinsraket med Amstel Gold Race, Fleche-Wallonne og Liege-Bastogne-Liege.

/ritzau/

Dagens Gossip