Sent sejrsmål sender Dortmund videre

11/12/2013

Efter et drama er Dortmund videre i Champions League. Ovenpå et intenst pres lykkedes det at vinde med de nødvendige 2-1 på et mål kort før tid imod franske Marseille onsdag.

Dortmund skulle vinde for at være sikker på avancement, og sidste sæsons Champions League-finalist var opsat på at eliminere enhver tvivl fra start. Frem for at satse på at et point kunne være nok i tilfælde af pointtab til grupperivalerne Napoli.

Det lønnede sig i den bedst tænkelige start for tyskerne. Bare fire minutter var spillet, da målmaskinen Robert Lewandowski løftede bolden over målmanden til 1-0 på Eric Durms forarbejde.

Marseille, der havde tabt sine første fem kampe i gruppespillet, slog dog tilbage efter knap et kvarter, da Souleymane Diawara headede en ripost i nettet efter et frispark.

Efter 34 minutter fik Dortmund bedre forudsætninger for at vinde, da Dimitri Payet fik det røde kort. Han havde netop fået et gult kort, da han fik et mere for at filme i det tyske straffesparkfelt.

En mand i overtal fik Dortmund et klart overtag og skabte flere store chancer. Blev bolden ikke reddet på målstregen, stod en af stolperne gerne i vejen for tysk føring.

Et kvarter før tid fik Dortmund meldingen om, at Napoli var foran 1-0 mod Arsenal, hvilket pressede tyskerne yderligere.

Fem minutter før tid kunne Robert Lewandowski med rette føle sig snydt for et straffespark efter et sammenstød med den franske målmand, men dommeren undlod at fløjte.

Det lignede en tysk skuffelse, men fire minutter før tid kom forløsningen. Kevin Grosskreutz gled i skudøjeblikket fra kanten af feltet, men alligevel kilede bolden sig i nettet ved stolpen.

2-1 til Dortmund, og så skulle holdet bare undgå, at Napoli vandt med mindst tre mål over Arsenal, da de tre øverste hold alle havde 12 point.

Kampen i Italien endte 2-0, og dermed slutter Dortmund på førstepladsen i gruppe F foran Arsenal.