Sent sejrsmål sender Manchester United på førstepladsen

21/11/2015

En sen Watford-udligning var ved at koste Manchester United dyrt i lørdagens tidlige Premier League-kamp, men i kampens overtid dukkede Bastian Schweinsteiger op og indtog en helterolle.

Tyskeren skrabede en returbold tilbage mod mål, hvor uheldige Troy Deeney gled bolden ind over stregen med et selvmål til slutresultatet 2-1 til Manchester United.

Med sejren hopper Manchester United - hvert fald indtil Leicester, Arsenal og Manchester City har spillet senere lørdag - op på førstepladsen i Premier League. Det var samtidig gæsternes femte ligakamp i træk uden nederlag.

Få minutter forinden havde et hårdt kæmpende hjemmehold ellers fortjent udlignet til 1-1 ved samme Troy Deeney på et straffespark, der klodset var begået af indskiftede Marcos Rojo.

1-1-målet havde været længe undervejs, men pragtaktioner fra David De Gea i målet havde udsat jubelbrølet på Vicarage Road.

Kampen både begyndte og sluttede godt for Manchester United, der kom foran 1-0 allerede efter ti minutter.

Sommerindkøbet Memphis Depay, der på det seneste har været bænket efter kritik for meget svingende præstationer, viste stor ærgerrighed, da han kæmpede sig frem til et indlæg fra Ander Herrera og styrede udeholdet i front.

Lettelsen for hollænderen kunne også ses i hans jubelscene, hvor han skreg sine lunger ud over karrierens andet Premier League-mål.

Selv om Manchester United i store dele af første halvleg var dominerende på bolden, udmøntede overtaget sig ikke i mange store chancer.

Tværtimod var Watford i flere tilfælde ved at komme til store muligheder for udligning, men oprykkerne manglede den sidste kvalitet til at blive farlige.

Efter pausen fortsatte Manchester United de bolddominerende takter, men ti minutter inde i halvlegen var Watford tæt på en udligning. Troy Deeneys hårde spark blev dog reddet af en sprællende og velspillende David De Gea.

Et kvarter senere var målmanden igen på spil med en stor aktion, da han endnu engang parerede en afslutning til hjørne ved roden af den ene stolpe, skønt målmandens udsyn var spærret af både holdkammerater og modspillere.

Jesse Lingard havde muligheden for at lukke kampen på en friløber, men angriberens svage afslutning sad midt på Watfords målmand.

Afbrænderen kunne være blevet dyr, da Watford udlignede kort efter, men Lingard kunne glæde sig over, at det til sidst alligevel lykkedes at hive en sejr med hjem.