Sepp Blatter dropper pokaloverrækkelse ved kvinde-VM

Skrevet af admin

30/06/2015

Mest læste i dag

Den meget omdiskuterede præsident i det internationale fodboldforbund Fifa, Sepp Blatter, kommer ikke til at bistå med pokaloverrækkelsen til kvindernes VM-finale, som det var planlagt.

Det er personlige årsager, der holder Blatter fra at deltage ved søndagens finale i Vancouver. Det har Blatters advokat oplyst til arrangørerne, skriver Reuters.

Virakken omkring Blatter har været stor, siden han 29. maj endnu engang blev genvalgt som Fifa-præsident trods stor modstand og beskyldninger om korruption fra blandt andet de europæiske lande.

Blot fire dage senere annoncerede Blatter selv sin afgang som præsident, men da en ny præsident tidligst ventes at kunne blive valgt til december, har der senest gået rygter om, at Blatter alligevel ville fortsætte på posten.

Korruptionssagen mod Blatter og en række andre mistænkte bliver undersøgt af FBI. Beskyldningerne går blandt andet på, at afgørelserne om hvem, der skal være værter for VM-slutrunder, ikke er gået ærligt til.

I stedet for Blatter bliver det Fifa-repræsentant Issa Hayatou fra Cameroun, der overrækker trofæet.

Det er første gang i Blatters præsidenttid, der begyndte i 1998, at han ikke overrækker VM-trofæet til kvindernes verdensmestre.

/ritzau/Reuters