Sepp Blatter opgiver at returnere til Fifa

Skrevet af admin

29/12/2015

Mest læste i dag

Schweizeren Sepp Blatter, der er suspenderet fra præsidentposten i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, siger tirsdag, at han er færdig med at kæmpe for at få løftet den suspendering, der har fjernet ham fra fodboldforbundets øverste organ.

Den 79-årige siger til det tyske magasin Bunte, at han nu fokuserer på at få renset sit navn.

- Jeg kæmper ikke længere for Fifa. De har forladt mig. Nu kæmper jeg kun for mig selv og min ære, siger Sepp Blatter til Bunte ifølge Reuters.

Blatter blev den 21. december suspenderet fra al fodboldrelateret aktivitet i otte år af Fifas etiske komité. Det skete, efter han kom i søgelyset for en pengeoverførsel til Michel Platini, præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund.

Beløbet var på to millioner schweizerfranc. Det var angiveligt betaling for et stykke arbejde Platini havde lavet mange år før 2011, hvor pengene blev overført.

Blatter reagerede kraftigt på suspenderingen. Schweizeren sagde blandt andet, at suspenderingen var et resultat af, at han blev behandlet som "en boksebold".

Han tilføjede dengang, at han "vil kæmpe for mig selv, og jeg vil kæmpe for Fifa."

Men Sepp Blatter opgiver nu altså den sidste del af den sætning.

Både Sepp Blatter og Michel Platini har appelleret Fifas suspendering til Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

Fifas etiske komité har fundet det bevist, at overførslen på to millioner schweizerfranc fra Blatter til Michel Platini er i strid med forbundets regler omkring tildeling af gaver og andre goder.

Sepp Blatter har været Fifa-præsident siden 1998. Platini var, før sagen for alvor kom frem, en af favoritterne til at overtage præsidentstolen i Fifa, men han må altså nu indse, at det ikke bliver virkelighed.

Der er præsidentvalg i Fifa den 26. februar.

/ritzau/