Sepp Blatter: Troede jeg skulle dø

Den suspenderede præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, afslørede søndag, at han frygtede, at han skulle dø, da han blev indlagt på hospitalet tidligere på måneden.

Den 79-årige schweizer er blevet suspenderet i 90 dage, mens myndigheder undersøger, om han har været involveret i korruption som Fifa-præsident. Det var med til at få Blatter til at gå ned med stress.

- Jeg var tæt på at dø. Jeg befandt mig et sted mellem engle, der sang, og djævle, der tændte ild, men det blev englene, der sang for mig, siger Blatter til den schweiziske radiokanal RTS.

- Presset var enormt. På et tidspunkt sagde kroppen bare stop. Nok er nok. Men hvis man er mentalt stærk, så kan man modstå presset, forklarer Blatter.

I september åbnede schweiziske anklagere en kriminalsag mod Blatter, der blandt andet vedrører en mistænkelig pengeoverførsel på to millioner schweizerfranc til præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), Michel Platini.

Pengeoverførslen i 2011 på det, der svarer til omkring 13 millioner danske kroner, betød, at Platini ligeledes blev suspenderet i 90 dage.

I små uddrag fra det interview, der går i luften onsdag, forsvarer Blatter dog Platini og kalder ham en "ærlig mand".

- Der er enighed - endda i Fifa-reglerne - om, at en kontrakt kan laves enten skriftligt eller mundtligt. Det er en mundtlig kontrakt, en kontrakt om et stykke arbejde, forklarer Blatter.

Betalingen til Platini i 2011 er ifølge Blatter for arbejde, franskmanden har udført et årti tidligere. Og det var en aftale, som parterne ikke nedfældede på skrift.

Trods suspensionen er Platini stadig i spil til at overtage Blatters præsidentpost ved valget i februar. Og Blatter tror, at Platini vil blive en god Fifa-præsident.

- Ja, hvis han kommer tilbage, så vil han blive valgt. Og hvis han kommer tilbage, så vil jeg også vende tilbage, lyder det fra Blatter.

/ritzau/

Dagens Gossip