Serbien i EM-problemer efter nederlag til Rusland

15/01/2014

Serbien kan lidt overraskende risikere at ryge ud efter gruppespillet ved EM i håndbold i Danmark. Onsdag tabte holdet 25-27 til Rusland i gruppe C.

Første halvleg i kampen i Aarhus var en helt lige affære, og de to hold kunne gå til pause ved stillingen 14-14.

Men i anden halvleg kom Rusland på banen i en endnu bedre forfatning - særligt forsvarsmæssigt. Rusland holdt Serbien fra at score i de første otte minutter, og så forvandlede stillingen sig til 18-14 i russisk favør.

Serbien reducerede, men kom aldrig helt op igen. Da holdet stadig havde en chance for at få et point med cirka to minutter tilbage, kom Serbien til at have en markspiller for meget på banen, hvilket kostede en udslagsgivende udvisning. Dermed kunne Rusland køre sejren hjem.

Resultatet betyder, at både Serbien og Rusland har to point efter de første to kampe. De to hold kan meget vel komme til at slutte på to point sammen med Polen, hvis Frankrig gør rent bord i gruppen. Da vil det svageste af de tre hold indbyrdes ryge ud af turneringen.

I den anden tidlige kamp onsdag aften var jævnbyrdigheden mellem Kroatien og Montenegro ligeledes stor i første halvleg. Favoritten Kroatien kunne dog gå til pause med en kneben føring på 13-12.

Kroatien lagde dog afstand fra begyndelsen af anden halvleg og fik skabt et forspring på fem mål i løbet af kort tid.

Den komfortable føring gav Kroatien aldrig slip på, og sejren kom til at lyde på 27-22. Dermed har Kroatien maksimum point efter to kampe i gruppe D, mens Montenegro er uden point.