Serbien knuser Kim Rasmussens polske finaledrøm

20/12/2013

Så gik den ikke længere for den danske træner Kim Rasmussen og hans polske favoritdræbere ved håndbold-VM i Serbien.

Polakkerne kiksede eftertrykkeligt, da det gjaldt allermest og tabte fredag aften med 18-24 til Serbien i en semifinale, der aldrig blev spændende.

Rasmussen fra Lyngby vil formentlig ærgre sig længe over den figur, hans sensationsmandskab gjorde i en kamp, hvor håndboldverdenens projektørlys for første gang skinnede polakkerne lige ind i ansigtet.

Holdet stivnede i den store arena i Beograd foran et rekordstort publikum på 18.226 - det største tilskuerantal nogensinde til en slutrundekamp i kvindehåndbold.

De fremmødte havde en mægtig fest, mens de undertippede gæster sendte den ene mere hjælpeløse afslutning efter den anden af sted mod det serbiske mål.

Serberen Katarina Tomasevic er en fremragende målmand og så afgjort en af VM's bedste, men her kom hun lovlig let til den vanvittige redningsprocent på 75, hun var noteret for efter mere end 20 minutters spil.

Da hun efterfølgende slap et par bolde ind, lavede træner Sasa Boskovic den ultimative luksusudskiftning og trak Tomasevic ud på bænken, efter at hun havde klaret to tredjedele af de polske afslutninger.

Men Boskovic har gjort mange ting rigtigt i denne turnering, og afløseren Jovana Risovic lukkede målet totalt af i de sidste syv minutter af første halvleg, så hjemmeholdet kunne gå til pause med en knusende føring på 14-6.

Kim Rasmussens pausesnak hjalp intet som helst, for der skulle gå næsten otte minutter, inden det første polske mål faldt efter pausen.

Man havde indtryk af, at serberne mod slutningen tillod sig at spare på kræfterne med henblik på søndagens finale.

Det blev ikke en semifinale, man vil huske særlig længe, for forskellen på de to hold var for stor, men mon ikke der venter værtsnationen en større udfordring i turneringens sidste kamp.

Modstanderen i finalen bliver enten Brasilien eller Danmark.