Serbien og Kosovo glipper forsoningsaftale

Det bekræfter EUs udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, der i Bruxelles har mæglet mellem de to parter i et forsøg på at lave en aftale, der kan normalisere forholdet mellem Balkan-landene. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

»Kløften mellem de to er meget smal, men dyb,« skriver Ashton i en udtalelse i kølvandet på de frugtløse forhandlinger, der varede mere end 12 timer.

Serbiens premierminister, Ivica Dacic, og Kosovos premierminister, Hashim Thaci, drager nu tilbage til deres respektive hjemlande, »og de giver mig besked om deres beslutning i løbet af de kommende dage«, oplyser Ashton yderligere uden at komme inde på, hvilken beslutning de to landes ledere skal komme frem til.

Det er ikke lagt op til flere formelle forhandlinger mellem parterne, oplyser EUs udenrigspolitiske chef.

Til serbiske medier siger Ivica Dacic ifølge AFP at, »vi har ikke en aftale på nuværende tidspunkt«, men han afviser ikke en aftale senere.

»Vi har fortsat et stykke tid foran os i forhold til at nå en løsning,« siger han således.

Ifølge AFP er hovedkernen i forhandlingerne fremtiden for det serbiske mindretal, der bor i Kosovo, især i den nordlige del af landet, efter Kosovo løsrev sig fra Serbien i 2008.

Med en aftale håber Serbien, at man kan begynde forhandlinger i forhold til at blive medlem af EU i fremtiden.

Dagens Gossip