Serbien understreger Europas dominans i Danmarks gruppe

09/12/2015

Det bliver med meget stor sandsynlighed fire europæiske hold, der går videre til 1/8-finalen fra Danmarks gruppe ved håndbold-VM.

Det står klart, efter at Serbien onsdag aften hentede en vital sejr på 27-22 over Japan i Boxen i Herning i det, der lignede en direkte duel om den fjerde og sidste plads i playoff-spillet.

Nu skal Serbien "blot" hente den ventede sejr i den sidste kamp over Tunesien for at klare sig videre. Tunesien har vist sig som det klart dårligste hold i gruppen.

I modsætning til Serbiens tidligere kampe ved VM, hvor spillerne er kørt trætte efter pausen, var det i anden halvleg, at serberne for alvor skabte et forspring.

Japanerne formåede at skabe en lige første halvleg, der endte 13-12 til de serbiske viceverdensmestre, men i anden halvleg blev tingene sat på plads.

Med syv minutter igen bragte Jovana Stoiljkovic Serbien i front med 24-19, og da blev det en umulig opgave for det ellers hårdt kæmpende asiatiske mandskab at skabe overraskelsen.

Hvis serberne løser den sidste opgave mod Tunesien på fredag, er serberne klar til 1/8-finalen.

Ydeligere to europæiske hold er allerede videre til næste runde, nemlig Danmark og Montenegro, mens Japans chancer for at bryde den europæiske dominans hænger i en tynd tråd.

Japanerne skal håbe på ungarsk nederlag mod Danmark onsdag aften, hvorefter Japan selv skal slå ungarerne i sidste runde.