Serbiens succestræner føler sig ensom i dansk selskab

Uanset, hvordan de danske håndboldkvinder klarer sig i de to næste kampe, er Danmark sikret mindst to medaljer ved VM i Serbien.

Tre af de fire landstrænere i semifinalerne har nemlig dansk pas, og det har den eneste ikke-dansker, Serbiens Sasa Boskovic, naturligvis bemærket.

- Jeg føler mig meget ensom. Jeg er den eneste, der ikke er dansker her. Det er tre mod en, og jeg ved ikke, om jeg skal indlade mig på et slagsmål, siger Boskovic med et grin på et pressemøde torsdag.

Den temperamentsfulde og ekstremt populære landstræner er dog fuld af respekt for, at Danmark har leveret tre landstrænere til VM-semifinalerne.

- Der er selvfølgelig en grund til, at danskerne er efterspurgte i andre lande. I de sidste par årtier har danske landshold skabt store resultater hos både mænd og kvinder, og det bliver bemærket.

- Forhåbentlig bliver der den samme efterspørgsel på serbiske trænere, når jeg nu har vundet guld med Serbien, siger Sasa Boskovic.

Han påtager sig gerne favoritværdigheden i turneringens afgørende fase.

- Det er helt normalt, at folk anser os som favoritter, for vi er på hjemmebane. Men jeg tror, det er tydeligt for enhver, at jeg har det fint med, at vi bliver kaldt favoritter, siger en afslappet Sasa Boskovic.

Serbien møder i semifinalen Polen, der bliver trænet af Kim Rasmussen. Den kamp spilles fredag klokken 18.

Den anden semifinalen står mellem Morten Soubaks Brasilien og Jan Pytlicks Danmark og starter 20.45 samme aften.

/ritzau/

Dagens Gossip