Serbiens viceverdensmestre flopper fælt ved EM

10/12/2014

For et år siden var de serbiske håndboldkvinder fremragende ved VM. Slog det danske landshold i den indledende gruppe og nåede helt frem til finalen, som dog blev tabt til Brasilien.

Samme styrke har serberne ingenlunde ved det igangværende EM i Ungarn og Kroatien.

At holdet indledte med et nederlag på tre mål til Montenegro var ingen katastrofe, men det var det til gengæld, hvad serberne leverede onsdag aften mod Frankrig.

Sølle tre mål scorede serberne i de første 30 minutter, og da Frankrig fik bolden i mål 11 gange, var spændingen allerede suget ud af det opgør inden pausen. Kampen endte 27-16 til Frankrig, der med to sejre i to kampe har fået den perfekte start på EM.

I gruppe C var FC Midtjylland-træner Helle Thomsen igen i aktion som landstræner for de svenske landsholdskvinder, og mens der ingen spænding var mellem Serbien og Frankrig, var der drama for alle pengene mellem Holland og Sverige, der spillede 30-30.

Svenskerne lavede kampens tre første mål, men Holland kom hurtigt med, og det var helt lige ved pausen, 14-14 stod der på lystavlen.

Dramaet fortsætte i andet akt.

Til sidst var hollænderne tæt på at løbe med sejren, men med to sene mål - det sidste sat ind af Ida Odén 12 sekunder før tid - fik svenskerne udlignet og sikret sig det ene point.

Begge hold har tre point efter to kampe og gode chancer for at nå mellemrunden.