Serbisk respekt for danske volleyball-opkomlinge

Danmark har været den helt store sensation indtil nu ved EM i volleyball på hjemmebane. Før starten på de indledende kampe i fredags havde et dansk herrelandshold aldrig erobret et sæt ved en EM-slutrunde. Nu er holdet blandt Europas 12 bedste nationer.

Det blev en kendsgerning med søndagens 3-2 sejr over Hviderusland, der sikrede Danmark en tredjeplads i gruppespillet og en kamp mod Serbien, der blev nummer to i sin gruppe.

Vinderen af den kamp, der spilles tirsdag aften i Aarhus, går videre til kvartfinalen. Det er nemlig sådan ved EM, at de fire gruppevindere, Belgien, Finland, Frankrig og Tyskland er direkte kvalificeret til kvartfinalen, mens de fire puljers to'ere og tre'ere mødes i fire playoff-kampe om fire kvartfinalepladser mod gruppevinderne.

Serbien sikrede sig andenpladsen med en sikker 3-0 sejr over Finland, men med til historien hører, at Finland var sikret gruppesejren inden søndagens kamp mod Serbien. Den serbiske landstræner føler sig da heller ikke på hel sikker grund med udsigt til at møde opkomlingen fra Danmark, selv om serberne er storfavoritter.

- Det er en stor ære at møde Danmark, og jeg håber, arenaen vil blive fyldt. Det bliver helt sikkert en interessant kamp. Danmark har spillet rigtig godt i deres gruppe, og de er måske den største overraskelse ved dette europamesterskab, fordi de ikke har spillet med på det højeste niveau de seneste tre år, siger den serbiske landstræner Aleksandar Atanasijevic

- Det bliver ikke en let kamp, og de vil komme fyldt med følelser og power, og vi må levere en 100 pct. indsats, hvis vi vil vinde mod et hold som Danmark, tilføjer han.

Danmarks playoff-kamp mod Serbien om en plads i EM-kvartfinalen spilles tirsdag klokken 20 i NRGi Arena i Aarhus og bliver vist på TV3 Sport 2.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip