Serena kvaser Wozniacki i kvartfinale

Det blev en ensidig affære, da tennisspilleren Caroline Wozniacki fredag udfordrede Serena Williams i kvartfinalen ved WTA-turneringen China Open.

Den topseedede amerikaner dominerede, bortset fra en lille periode i andet sæt, kampen og vandt 6-1, 6-4.

Dermed udbyggede Serena Williams sin føring til 6-1 i indbyrdes kampe mod Caroline Wozniacki, som før dagens kamp havde leveret glimrende spil ved turneringen i Beijing.

Danskeren led samtidig et tilbageslag i sine bestræbelser på at komme blandt årets otte bedste spillere på WTA Touren, der kvalificerer sig til sæsonfinalen i Istanbul.

23-årige Caroline Wozniacki virkede nærmest skræmt fra begyndelsen af kampen, mens modstanderen tilsyneladende var opsat på at gøre kort proces.

Danskeren blev brudt til 0-2 i første sæt, da hun lavede en dobbeltfejl.

Efter endnu et servegennembrud fra den aggressive og velspillende Serena Williams var første sæt overstået på 26 minutter.

Statistikken viste meget sigende, at amerikaneren havde sendt 17 vinderslag af sted mod blot et enkelt til Wozniacki.

Det var tydeligt, at noget måtte ske i andet sæt, hvis ikke Caroline Wozniacki skulle have endnu en afklapsning.

Danskeren forsøgte da også at løfte sit spil, men det gav ikke bonus, og Wozniacki blev omgående brudt til 0-1 i andet sæt.

Bagud 0-4 fik Caroline Wozniacki reduceret i egen serv, og herefter skete der det pudsige, at hun brød Serena Williams' serv rent på sin første breakmulighed i hele kampen.

Amerikaneren tog i denne periode nogle chancer og gik knaldhårdt efter vinderslagene, også i mindre favorable positioner, og det kostede.

Caroline Wozniacki begyndte nu at tage chancer, og det gav yderligere en reducering til 3-4, selvom Serena Williams undervejs i partiet vandt en udmarvende duel med 38 slag.

Så var det dog slut med gaverne fra amerikaneren. Også selvom den hårdt fightende Caroline Wozniacki undervejs fik sendt flere vinderslag af sted, så hun endte på otte vinderslag mod 36 til modstanderen.

I semifinalen skal Serena Williams møde vinderen af kvartfinalen mellem polske Agnieszka Radwanska og tyskeren Angelique Kerber.

Sidstnævnte er blandt Caroline Wozniackis hårdeste konkurrenter til at komme med i sæsonfinalen i Istanbul.

Det samme er tjekken Petra Kvitova og serberen Jelena Jankovic, der mødes i den anden semifinale og således tjener gode point til verdensranglisten.

/ritzau/

Dagens Gossip