Serena Williams: Alle frygter Wozniacki i tredje runde

Når tennisspilleren Caroline Wozniacki tager hul på 2016-sæsonen, sker det med en placering som nummer 17 på verdensranglisten.

Hvis de 16 bedste ellers er skadesfri og stiller op, betyder det, at danskeren ikke er seedet til at nå 1/8-finalerne ved grand slam-turneringer. Med andre ord kan de topseedede spillere ramle ind i Wozniacki allerede i tredje runde.

Det scenarie vil de fleste gerne undgå ved lodtrækningen, påpeger verdensetteren, Serena Williams.

- Alle topspillere vil bekymre sig ved tanken om at skulle møde Caroline i tredje runde. Det vil jeg også selv, siger Serena Williams.

Torsdag aften spiller hun mod netop Wozniacki. Det sker ved en showkamp i Herning. I 2015 nåede de ikke at møde hinanden i en turnering. Det hang sammen med, at danskeren kun sjældent kom langt nok i de store turneringer.

Det gjorde hun i 2014, hvor hun i sæsonens sidste halvdel mødte Serena Williams fire gange og tabte hver gang.

Serena Williams forudser, at Wozniacki i 2016 igen vil gøre sig gældende blandt de bedste.

- Alle har op- og nedture. Nu har hun intet at tabe og kan springe hurtigt frem på ranglisten. Hun kan være tilbage i toppen på én turnering, siger Williams.

Hun mener, at der er tendens til at fokusere på det negative i danskerens karriere.

- Hun har ligget nummer et på verdensranglisten i mere end et år. Det bør man fokusere mere på. Caroline befinder sig i en æra med mange gode spillere, men hun har stadig gode chancer for at vinde en eller flere grand slam-turneringer, siger Williams.

Spørgsmål: Kan du give hende et godt råd på vejen til at nå det og komme tilbage til top-fem?

- Det ved hun allerede. Hun har ligget nummer et og har næsten lige været nummer fem, så hun behøver ingen råd, siger den amerikanske verdensetter.

/ritzau/

Dagens Gossip