Serena Williams er klar til Li Na i sæsonfinale

Verdensetteren Serena Williams avancerede til finalen ved kvindernes sæsonfinale i tennis, da amerikaneren lørdag vandt 6-4, 2-6, 6-4 over serberen Jelena Jankovic.

Det begyndte ellers ikke så godt for Serena Williams, som blev brudt i begyndelsen af første sæt, men kort efter brød hun selv Jankovic' serv to gange i træk, og så var det sæt generobret.

I andet sæt var Jankovic bedst, og den tidligere verdensetter fik skabt fornyet spænding om resultatet med hele tre brud i den ellers stærke amerikaners servepartier.

Dermed skulle kampen ud i et tredje og afgørende sæt, og her var Serena Williams tilbage i den dominerende rolle. Men hun havde svært ved at afgøre kampen.

Serena Williams bragte sig foran med 5-2 i tredje sæt og kunne serve kampen hjem, men Jankovic fik bidt fra sig en sidste gang, inden amerikaneren to partier senere kunne serve kampen hjem igen og denne gang også gjorde det.

I søndagens finale i Istanbul venter kineseren Li Na, som tidligere lørdag vandt 6-4, 6-2 over tjekken Petra Kvitova i den anden semifinale.

Med sejren er Li Na sikker på at blive den højest rangerede asiat nogensinde, da hun på mandag kravler op på tredjepladsen på verdensranglisten.

Det er første gang, at Li Na er nået frem til sæsonfinalen i tennis.

/ritzau/

Dagens Gossip