Serena Williams spiller sig i semifinalen i Wimbledon

Der var lidt modstand, men det endte alligevel som forventet, da Serena Williams tirsdag spillede sig i semifinalen ved Wimbledon.

I kvartfinalen besejrede den forsvarende Wimbledonmester russiske Anastasia Pavlyuchenkova med 6-4, 6-4.

Dermed er Serena Williams klar til sin 10. semifinale ved Wimbledon, hvor der stadig er mulighed for et finalemøde mellem søstrene Serena Williams og Venus Williams.

Det skete senest i 2009, men muligheden er stadig åben, da Venus Williams tidligere tirsdag sendte Yaroslava Shvedova ud af turneringen i kvartfinalen. Amerikaneren sejrede 7-6, 6-2.

Venus Williams er 36 år, og hun er dermed den ældste, kvindelige tennisspiller, der deltager i en semifinale i turneringen, siden Martina Navratilova som 37-årig præsterede det samme i 1994.

I semifinalen skal Venus Williams møde tyske Angelique Kerber, der er nummer fire i verden.

Lillesøster Serena Williams har umiddelbart en lidt nemmere vej til finalen, da hun i semifinalen skal møde russiske Elena Vesnina, der ligger nummer 50 på verdensranglisten.

Efter sejren forklarede Serena Williams, at hun havde fulgt med i sin søsters kamp, da scoren blev vist under Serenas egen kamp.

- Jeg ønsker så meget, at hun vinder, men ikke i finalen, hvis jeg er der. Vi taler ikke så meget om det, men vi spiller double senere, og vi er bare glade for at være i semifinalen.

- Jeg forsøger blot at vinde min kamp. Jeg vidste, jeg havde en hård modstander i dag, og en ting har jeg lært i år, og det er udelukkende at fokusere på kampen, siger Serena Williams ifølge AFP.

Elena Vesnina er useedet i Wimbledon, men i kvartfinalen formåede hun at skabe en overraskelse, da hun gjorde det af med slovakiske Dominika Cibulkova.

Russeren vandt opgøret ganske overbevisende med 6-2, 6-2.

Elena Vesnina har aldrig slået Serena Williams, som har besejret russeren fire gange.

- Serena er en af de største. Jeg har altid fulgt hendes kampe, jeg må bare gå på banen med hele mit hjerte og gå efter min chance, siger Vesnina.

Den 29-årige russer er nu i sin første grand slamsemifinale, og hun har præsteret lidt af et comeback, efter at hun var nede som verdens nummer 111 i slutningen af 2015.

Med nederlaget kan Dominika Cibulkova til gengæld fokusere udelukkende på sit bryllup, da det længe har været planlagt til at blive afholdt den kommende lørdag, hvor kvinderne også spiller Wimbledonfinale.

/ritzau/

Dagens Gossip