Serena Williams vandt US Open for femte gang

Det var samtidig Williams' 17. grand slam-titel gennem en lang og imponerende karriere. Hun er nu kun en enkelt grand slam-sejr fra at matche Chris Evert og Martina Navratilova, og Williams lyder på ingen måde som en spiller, der er begyndt at overveje, hvor lang tid hun har tilbage på topplan.

- Jeg har det fantastisk. Jeg har aldrig haft det bedre. Jeg føler mig virkelig fit. Jeg kan spille en turnering som denne, både single- og doublekampe i et hårdt, hårdt program. Og det meste af tiden har jeg følt mig virkeligt godt tilpas. Sådan har jeg ikke haft det i adskillige år.

- Jeg er spændt på mulighederne. Jeg ved ikke, hvad der kan ske. Jeg vil bare blive ved med at spille og gøre mit bedste, sagde en lykkelig Williams ifølge Reuters efter finalesejren.

Det er med andre ord dårligt nyt for Caroline Wozniacki og de andre kvindelige topspillere, der måtte gøre sig forhåbninger om at overtage tronen, når Williams en gang abdicerer.

Den tabende finalist Victoria Azarenka, der lige nu ligner den naturlige efterfølger til den dominerende Williams, anerkender i hvert fald sin overkvindes kvaliteter.

- Hun er en sand mester, og hun ved, hvordan hun skal gentage det. Hun ved, hvad det kræver at nå dertil. Jeg synes, at det er utroligt, hvad hun opnår. Hun spiller bestemt sit bedste tennis lige nu. Det er bare spændende for mig at kunne konkurrere med en spiller, som kan blive den bedste nogensinde, lød de ydmyge roser fra Azarenka efter kampen.

Hviderusseren så ellers ud til at have taget på Williams i første sæt, hvor hun havde nemmere ved at navigere i den kraftige vind, der forstyrrede spillet på Arthur Ashe Stadium. Williams var bagud 4-5 og lavede både en dobbeltfejl og en fodfejl i sit eget serveparti, der skulle vindes. Men så fandt hun igen sit niveau og vandt de næste tre partier og sættet 7-5. I andet sæt kom hun hurtigt foran 4-1, men Azarenka kæmpede sig tilbage og vandt partiet efter et tie-break.

Til gengæld var amerikaneren fuldstændig dominerende i det sidste sæt, som hun vandt 6-1, og dermed var titlen hjemme efter to timer og 45 minutters intens underholdning for de mange tilskuere.

Fordi hun vandt US Open-titlen, fik hun også en million dollars i bonus for sin samlede sejr i US Open serien, der består af fem turneringer på hard court forud for den egentlige grand slam-turnering i New York. Derfor får hun i alt udbetalt 3,6 mio. dollars efter sit amerikanske triumftog.

Dermed kommer Williams op over 50 millioner indtjente dollars gennem sin lange karriere svarende til 284 mio. kr., men det er ikke noget, som hun kan lide at tale om.- Jeg spiller ikke tennis for pengenes skyld. Helt ærligt, jeg elsker at spille, jeg elsker grand slams. Da jeg voksede op og spillede tennis i Compton, så tænkte jeg aldrig på det. Jeg vidste ikke engang, at det fulgte med. Jeg tror min far fik mig i gang med tennis på grund af pengene, men fordi jeg var naiv og dum, så tænkte jeg aldrig på det.

- Jeg ville bare gøre, hvad Venus (storesøster, red.) gør. Jeg vil vinde, og jeg vil bare gøre det mere og mere.

- En eller anden fortalte mig, at jeg i dag nåede 50 (millioner, red.), men halvdelen af det går til Onkel Sam. Jeg elsker ham, jeg giver ham altid halvdelen af mine penge, sagde den smilende vinder om sit store skattebidrag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip