Serena Williams vil ikke distraheres af rekordsnak

Skrevet af admin

31/08/2015

Dagens topnyheder

Serena Williams kan skrive tennishistorie på flere fronter i grand slam-turneringen US Open, som går i gang mandag.

Den i dag 33-årige amerikaner vandt sin første grand slam-titel i 1999 netop ved US Open i en alder af blot 17 år.

I sidste måned vandt hun Wimbledon og dermed grand slam-titel nummer 21. Samtidig blev hun forsvarende mester i alle de fire store: US Open, Australian Open, French Open og Wimbledon.

Hvis Williams vinder US Open, tangerer hun den tyske legende Steffi Graf, som har vundet 22 af slagsen. Margaret Court har rekorden med 24 titler.

Desuden kan Williams blive den blot sjette tennisspiller til at vinde alle de fire store i samme kalenderår. Det har kun herrerne Rod Laver og Don Budge samt kvinderne Maureen Connolly, Court og Graf gjort før hende.

Al den snak om historieskrivning og rekorder gider Williams dog ikke bruge tid på. Det er kun forstyrrende.

- Jeg vil bare spille tennis. Jeg vil ikke nødvendigvis høre om, at jeg kan skrive historie på den ene eller anden måde, for jeg ønsker bare at være i stand til at yde det bedste, jeg kan.

- Jeg vil være i stand til at vinde, og jeg ønsker ikke en masse distraktioner. Det er den måde, jeg har tænkt mig at håndtere det på, siger Williams ifølge AFP.

Tilbage i 2002 og 2003 var hun også forvarende mester i alle fire grand slam-turneringer, men hun har aldrig vundet dem alle i samme kalenderår.

- Jeg konkurrer meget mod mine egne standarder. Jeg har så høje standarder, og jeg forventer det bedste fra mig selv og intet mindre.

- At have vundet alle fire på samme tid - to gange i karrieren - betyder totalt meget. Det var virkelig vigtigt for mig at gøre det, siger Williams om sidste måneds Wimbledon-titel.

Da Williams vandt Wimbledon tweetede Graf, at præstationen var "utrolig", og at det var en "enestående bedrift". Og Williams lappede det i sig.

- Jeg ser, at hun skriver ting om mig, og det er ret vildt. Jeg er stadig som et lille barn, når jeg ser hende eller læser, hvad hun skriver. Jeg bliver super spændt, for jeg udlever stadig drømmen, siger Wiliams.

Hun er den ældste kvinde til at være nummer et i verden.

- Jeg er bestemt blevet bedre. Jeg føler virkelig ikke min alder. Det er stadig opmuntrende, uanset hvilken alder man opnår det i.

- Jeg har det ok med mit spil. Jeg forsøger altid at forbedre mig. Jeg er aldrig komfortabel. Når jeg bliver det, så tror jeg, at jeg bliver sårbar og taber, siger Williams, som møder russiske Vitalia Diatchenko i første runde.

/ritzau/