Sergio Agüero sørger for City-sejr i Manchester-derby

02/11/2014

Manchester City har stadig overhånden i forhold til lokalrivalen Manchester United.

I søndagens derby vandt det forsvarende mesterhold på hjemmebane 1-0. Men det holdt hårdt, inden den trods alt fortjente sejr var hjemme.

I en kamp, hvor United spillede med kun 10 mand i mere end 50 minutter, lykkedes det Premier Leagues topscorer, Sergio Agüero, at afgøre kampen efter godt en times spil.

I skadesfraværet af kreatøren David Silva havde Manchester City kun formået at skabe få åbne chancer i første halvleg, men syv minutter inden udløbet på denne fik hjemmeholdet bedre betingelser, da udvisningen af Chris Smalling reducerede United til 10 spillere.

Den var helt korrekt. Smalling havde otte minutter tidligere fået sit første gule kort, og han kunne ikke argumentere imod det andet, da han kom alt for sent i en tackling på Citys James Milner.

Den hollandske manager Louis van Gaal reagerede prompte og stabiliserede defensiven ved at skifte Michael Carrick ind for den unge belgier Adnan Januzaj.

På det tidspunkt havde United stort set ikke skabt en reel målchance, mens City havde været tæt på føring ved både Jesús Navas og Sergio Agüero. Men der blev ikke scoret inden pausen.

Fra begyndelsen af anden halvleg pressede City hårdt, og Uniteds trængsler blev bare større, da forsvarsstopperen Marcos Rojo blev skulderskadet og måtte have ilt på vej ud af banen på grund af smerter.

I stedet for ham kom den bare 19-årige Patrick McNair på banen.

Man fornemmede, at United ikke kunne fortsætte med at afvise City, og det lykkedes da også kun frem til det 63. minut.

Yaya Touré sendte Gaël Clichy fremragende til baglinjen, og på franskmandens oplæg hamrede Agüero bolden i netmaskerne til 1-0. Det var argentinerens 10. ligamål i denne sæson.

Nu var United presset til at komme fremad, og det lykkedes rent faktisk at komme til chancer. Robin van Persie skabte én på egen hånd og var tæt på at udligne fra en meget spids vinkel.

Siden havde Wayne Rooney et fremragende sololøb, som skabte et par gode afslutningsmuligheder. Men skarpheden manglede.

Med sejren ligger City på tredjepladsen med 20 point for 10 kampe, hvilket er seks færre end topholdet Chelsea.

Manchester United placerer sig i det brede midterfelt med 13 point.