Seriemorder menes at stå bag syv skuddrab på 12 uger i USA

Skrevet af admin

14/07/2016

Dagens topnyheder

I løbet af få måneder har en formodet seriemorder skudt og dræbt syv mennesker i den amerikanske storby Phoenix, mens yderligere to ofre er blevet såret.

Det får nu politiet i delstaten Arizona til at offentliggøre en fantomtegning af den mistænkte, skriver CNN og ABC News.

- Nogen derude ved, hvem der står bag dette. Vi har brug for lokalsamfundets hjælp til at opklare disse sager, siger Joseph Yahner, politichef i Phoenix, ifølge CNN.

Siden marts har tre mænd, tre kvinder og en 12-årig pige mistet livet, efter at en ukendt gerningsmand har skudt dem, mens de gik på gaden eller opholdt sig foran deres hjem.

De seneste drab fandt sted 12. juni, da to kvinder i 30-års-alderen og den enes 12-årige datter blev dræbt. De sad i en bil i en indkørsel og lyttede til musik. Siden har gerningsmanden ikke gjort væsen af sig.

Med hjælp fra et vidne har politiet fået skitseret en fantomtegning, der viser en hvid eller latinamerikansk-udseende mand på mellem 20 og 30 år.

Alle drab har fundet sted efter mørkets frembrud i bydelen Maryvale i den vestlige del af Phoenix.

Ofrene, der er både unge og gamle, kvinder og mænd, bliver angiveligt tilfældigt udvalgt.

- Vi har ikke kunnet finde en forbindelse mellem ofrene eller til gerningsmanden, siger Jonathan Howard fra politiet i Phoenix.

- Vi har at gøre med en person, der har til hensigt at gøre skade. I samtlige eller i hvert fald i størstedelen af tilfældene har vidner fortalt, at manden er steget ud af sin bil. Der er ikke tale om, at han kører ned ad gaden og fra distancen affyrer sin pistol. Det er en mand, der står ud af bilen, går hen til ofrene og kommer tæt på, siger Howard videre ifølge ABC News.

At han ikke har gjort væsen af sig siden 12. juni tyder ifølge en analytiker på, at han har set nyheder om efterforskningen, eller at han er rykket videre til et andet område, skriver CNN.

Der er udlovet en dusør på 30.000 dollar for oplysninger, der kan føre politiet til drabsmanden.

/ritzau/