Seruminstituttet: Det tyder på en mild influenza-sæson

Selvom sygemeldingerne måske står i kø på arbejdspladsen eller i skoleklassen, og der er fuld tryk på snotnæserne i børnehaven eller vuggestuen, så er det ikke sikkert, at skylden kan skydes på influenza.

For det ser ud til, at vi får en mild influenza-sæson i år, siger Tyra Grove Krause, overlæge ved Statens Serum Institut.

På nuværende tidspunkt af vinteren er færre danskere slået ud af influenza end de seneste par sæsoner.

- Vi kan se, at der er sket en stigning i antallet af patienter, der får påvist influenza rundt omkring på sygehusene de seneste uger.

- Men det ser meget fredeligt ud i forhold til de tidligere sæsoner, og der er ikke særligt mange, der går til læge med influenzasymptomer lige nu, siger Tyra Grove Krause.

Statens Serum Institut holder tæt øje med antallet af influenza-syge i Danmark i vintermånederne, som er højsæson for sygdommen.

Den seneste optælling viser, at i alt 546 personer blev undersøgt for influenza i Danmark i uge syv. Heraf blev 139 patienter testet positive for influenza A.

- Selvom det var en stigning i forhold til ugen før, så er antallet af influenzatilfælde dog stadigt under halvdelen af det højeste antal ugentlige tilfælde, der blev påvist i sidste influenzasæson, skriver Statens Serum Institut i Influenza-nyt.

Ifølge Tyra Grove Krause har Statens Serum Institut også et korps af borgere, der indberetter til instituttet, om de har influenza symptomer.

- Der ser det også meget fredeligt ud i forhold til sæsonen, siger overlægen fra seruminstituttet.

/ritzau/

Dagens Gossip