Sesam-knækbrød med guacamole

Her er en af mine nye absolut aftensnack favoritter. Jeg synes, uden sammenligning, at dette her gør jobbet SÅ meget bedre end chips og dip – det smager bedre også mætter det rent faktisk.

Til sesam-knækbrød skal du bruge:
150g mandler
50g sesamkerner
1 æg
1,5 spsk olivenolie
1 tsk salt

Til guacamole
2 avokadoer
1 spsk creme fraiche 18%
4 cherrytomater
1/2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 tsk citronsaft
salt & peber

Tilbehør: Et par gulerødder skåret i strimler.

Sådan gør du:
Varm ovnen op på 175 grader.

Bland alle ingredienserne til knækbrødet grundigt.

Fordel ud på en bageplade med bagepapir – læg noget knofedt bag, det skal være så tyndt som overhovedet muligt.

Bag i ovnen i 10-12 min. Tag dem ud og lad det køle ned (de virker måske ikke helt sprøde når du tager dem ud, men de bliver de ved nedkøling).

Når massen er kølet ned, skær dem ud med en skarp kniv.

Guacamole

Skær skalotteløg og hvidløg helt fint. Skær cherrytomaterne lidt grovere.

Halvér avokadoerne, tag kødet ud af dem og mos dem med en gaffel på en tallerken.

Bland alle ingredienserne i en skål, smag til med salt og peber.

Skræl et par gulerødder og skær dem i strimler.

God fornøjelse.

Anna Mai Brodersen blogger om retter uden stivelse til fornuftige penge på udenstivelse.dk. Følg hende på Facebook her.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV