Sevilla-comeback sikrer historisk Europa League-sejr

19/05/2016

Sevilla skrev onsdag aften historie, da klubben for tredje sæson i træk vandt Europa League-turneringen i fodbold.

Det er aldrig sket før, at en klub har gjort det, og i finalen på Sankt Jakob Park i Basel leverede Sevilla et imponerende comeback efter pausen.

Her vendte spanierne 0-1 til en 3-1-sejr over Liverpool, og det hele blev skudt i gang, da Coke udlignede for Sevilla efter blot 18 sekunder af anden halvleg.

Med titlen sikrede Sevilla sig en plads i gruppespillet i næste sæsons Champions League, mens Liverpool ikke kommer til at spille europæisk fodbold i næste sæson.

Sevillas triumf betyder, at Spanien for tredje år i træk vinder både Champions League og Europa League, idet Real Madrid og Atlético Madrid 28. maj dyster om trofæet i den fineste europæiske klubturnering.

Sevilla, der var uden langtidsskadede Michael Krohn-Dehli, spillede bedst i kampens indledning, men Liverpool havde kampens første afslutning, og efter 11 minutter var Daniel Sturridge tæt på at score på et hovedstød.

Minuttet efter var Liverpool-lejren helt oppe i det røde felt, da man følte sig snydt for et straffespark efter en situation, hvor Daniel Carrico så ud til at have hånd på bolden.

Trods spansk spilovertag fik Sevilla først tilspillet sig en regulær målchance tre minutter senere, da Kevin Cameiro forsøgte sig med et saksespark.

Efter 35 minutter eksploderede den røde del af det tætpakkede stadion, da Sturridge slog til med et lumsk spark med ydersiden. Bolden drejede i mål, og Liverpool var foran 1-0.

Herefter maste Liverpool på med optimisme, og kort efter headede Dejan Lovren bolden i mål efter et hjørnespark, men scoringen blev annulleret for offside.

Det lignede en Liverpool-triumf, men Sevilla skulle blot bruge 18 sekunder efter pausen til at udligne. Liverpools defensiv svigtede, og brasilianske Mariano strøg igennem i højre side og serverede bolden til Cameiro, der sikkert scorede til 1-1.

Den andalusiske chokstart blev fulgt op af en friløber til Cameiro kort efter på en frispilning fra Ever Banega, men her fik Kolo Toure afværget.

Ilden var nu tændt i Sevilla, der ofte har det med at eksplodere, og efter hurtige kombinationer bankede Coke Sevilla foran 2-1 efter 64 minutter, mens Liverpool-spillerne hang med hovederne.

Med 20 minutter igen havnede bolden hos Coke via en Liverpool-fod, og Coke gjorde det til 3-1. Situationen skabte forvirring, da linjedommeren først vinkede for offside, hvilket dommeren underkendte.

Liverpool var aldrig tæt på at komme tilbage i kampen, og Sevilla kunne fejre klubbens femte titel i turneringen, der hed Uefa Cuppen frem til og med sæsonen 2008/2009.