Sex kommer på universitetet

Det er historisk, når Aalborg Universitet til efteråret lancerer sin nye masteruddannelse i sexologi. For selvom vi bliver konfronteret med sex overalt i det offentlige rum, er det paradoksalt nok første gang, at sexologien får foden inden for på et dansk universitet, og hidtil har sexologisk interesserede været henvist til private kurser eller udenlandske læreanstalter.

Ifølge professor Christian Graugaard fra Sexologisk Forskningscenter ved Aalborg Universitet er der et stort behov for at skærpe den sexologiske faglighed i Danmark:

- Der er i allerhøjeste grad brug for en oprustning af sexologien som fag, hvis vi skal kunne forholde os kvalificeret til det seksualiserede samfund og til dagsaktuelle problemstillinger som f.eks. transkøn og seksuelle overgreb mod børn. Sex har aldrig før fyldt så meget i vores liv, men der har hidtil manglet et seriøst uddannelsesforum baseret på kritisk videnskabelighed, siger professoren.

Også ledende overlæge Astrid Højgaard fra Sexologisk Klinik ved Aalborg Universitetshospital mener, at det er på høje tid, at seksuel sundhed får en selvstændig plads i den akademiske verden:

- Vi ved fra befolkningsundersøgelser, at ni ud af ti voksne danskere betragter seksualiteten som en central del af tilværelsen. Men vi ved også, at mange oplever seksuelle problemer, og at ca. hver tiende har haft en egentlig seksuel dysfunktion inden for det seneste år. Det er mange, og vi savner fagfolk med kompetencer til at rådgive og behandle, når seksualiteten gør ondt, siger hun.

 

Dagens Gossip