Sexolog: Dyrk sex trods underlivsgener

Kløe, svie, ømhed? Underlivsproblemer kan for mange sætte en stopper for de seksuelle aktiviteter, men det er der ingen grund til, mener sexolog Katrine Berling.

De fleste kvinder har oplevet problemer i underlivet af den ene eller den anden slags, men for nogle kvinder er underlivsproblemerne blevet hverdag, og det kan påvirke kvinden meget mere end fysisk.

Underlivsproblemerne kan nemlig skabe selvværdsproblemer, der kan påvirke både parforholdet og sexlivet.

Få det bedste ud af din fisse og dit sexliv med ultimative guide til vagina wellness på Q.dk:

- Underlivsproblemer svækker i den grad lysten til sex. Pludselig bliver noget, der skal være dejligt og skønt forbundet med smerte, kløe og irritation. Sex bliver noget, der er besværligt og dermed kan det blive sværere at være spontan omkring sex, og det kan påvirke både manden og kvinden i forholdet, siger sexolog og parterapeut Katrine Berling.

Flyt fokus fra penetration

Mens sex for mange par er centreret omkring penetration, mener Katrine Berling, at man bør flytte fokus, så man oplever glæden ved mange af de andre ting, som seksualiteten har at byde på.

Der findes mange facts om det kvindelige kønsorgan - Læs 5 forunderlige facts om fissen på Q.dk:

- Vi glemmer ofte, at der er masser af ting, som vi kan gøre uden penetration. Så har man en periode med underlivsproblemer, betyder det altså ikke, at man ikke kan have et sexliv. Man skal bare gøre det anderledes, siger Katrine Berling og fortsætter: 

- Sex uden penetration kaldes også ’outercourse’ og det kan være ligeså givende som sex med penetration. Så i stedet for at lade underlivsproblemerne ødelægge jeres sexliv, så se på hvordan I har sex. Kan du ændre måden eller have sex på andre måder? Så prøv det, for alle kan have et fantastisk sexliv, lige meget hvilke problemer de har, siger hun.

Gitte Holm, Q.dk, NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip