Sexolog: Vi tænder ikke på utroskab

Endnu et utroskabssite er kommet til Danmark, nemlig Ashleymadison.com, og det betyder blot endnu en platform på internettet at starte utroskab på.

For nogle vækker det glæde, men mange føler sig også uforstående over for tendensen.

Sexolog og parterapeut Maj Wismann tror ikke på, at danskerne hopper med på tendensen, blot fordi endnu en mulighed byder sig.

- Faktisk oplever jeg, at alle de ting, der bliver skrevet om i tide og utide omkring utroskab netop får folk op af stolene og får dem til at tage stilling til utroskab. Jeg hører forskellige steder fra, at mange par faktisk får gang i dialogen derhjemme og får defineret, hvad utroskab betyder i netop deres parforhold, og det er en vigtig dialog at få på banen, siger Maj Wismann, parterapeut og sexolog.

Få sexologernes bedste råd til et fantastisk sexliv på Q.dk

Der vil altid være nogen, der falder i

Online platforme eller ej, så vil der altid være nogen, der fristes til at være sin partner utro, og utroskabssites kan være det, der gør fantasi til handling.

- Jeg tror, at sites som VictoriaMilan og AshleyMadison kan få fat i dem, som alligevel går og overvejer det eller som i forvejen dyrker utroskab, for de holder jo i princippet en gevaldig gulerod op for næsen af dem. Nu skal man ikke nødvendigvis længere være bortrejst på konference for at være utro. Helt lavpraktisk gør disse sites det lidt nemmere, siger Maj Wismann.

Åbenhed eller utroskab

Med al den fokus på utroskab, kunne man formode, at vores opfattelse af kærligheden og parforholdet er ved at ændre sig, men Maj Wismann mener ikke, at vi skal frygte at monogami bliver udryddet.

- Jeg oplever at al den utroskabssnak får folk til at passe bedre på deres forhold, og det er positivt, at vi får snakket om det. Jeg tror også, at vi i den nærmeste årrække vil opleve, at det bliver mere legitimt at tale om, og vi vil sikkert også se et skred i f.eks. åbne parforhold, som ikke skal forveksles med utroskab, hvor der er tale om et svigt. Et åbent parforhold, hvor begge parter er enige om at man ser andre, kan være en god løsning for dem, som elsker sin partner, men alligevel fristes af andre, siger Maj Wismann.

Den ultimative scoreguide – alt om at score på Q.dk

Gitte Holm, Tidens Kvinder/NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip