Sexologen siger: Få et frækkere sexliv på denne måde

Sex er som oftest frækt i sig selv, men man kan hurtigt komme ind i en rutine, hvor sex så at sige bliver dagligdag.

Skal sexlivet holdes i form skal det trænes, mener sexologerne.

Er du god i sengen? – Her er 5 vaner der afslører dig, se dem på Q.dk

- Efter nogle år oplever mange par, at sex bliver lidt kedeligt, og at det er noget, der bare skal overstås på linje med at koge pasta. Men også stress udgør en alvorlig sexdræber, fordi den dræner os for energi, glæde og seksuel lyst. Når vi er stressede, er vi simpelthen ikke i stand til at nyde nuet og bare være der, siger parterapeut og sexolog Jesper Bay-Hansen.

Også manglende kommunikation i forholdet kan sætte en stopper for de positive sexoplevelser.

- Vi får ikke meldt tydeligt nok ud, hvordan vi ønsker at blive tilfredsstillet, og hvad der tænder os. Mange tør ikke sætte ord på deres lyster eller fantasier, fordi de føler, det er pinligt eller skamfuldt at tale om. Tag en snak med din partner. Vær ærlig og forklar ham eller hende, hvordan du gerne vil tilfredsstilles, siger sexolog og psykoterapeut Emilie Bjørløw Møller.

Er du nysgerrig efter at vide, hvor normalt – eller det modsatte – dit sexliv er? – Få svaret på Q.dk

Kom videre i (sex)livet

Når man er gået i stå, handler det om at komme videre. Det gælder også i sexlivet, som for nogle par er lig med en ugentlig omgang sex i missionærstillingen, mens det for andre er langt mere farverigt.

- Lad være med at tage sex så alvorligt, men gør det i stedet til en leg, hvor du og din partner udforsker hinanden og prøver hinandens grænser af. Når vi leger, slipper vi nemlig kontrollen. Vi kommer ud af hovedet og ned i kroppen. Leg får simpelthen liderligheden til at flyde, fordi vi giver os hen og føler os mere frie, siger Emilie Bjørløw Møller.

For Jesper Bay-Hansen handler det dog i høj grad også om det sanselige og om blot at mærke efter – og dermed ikke nødvendigvis om det grænsesøgende.

- Øv dig i at mærke dine lyster, og lad dig forføre af dem, men sørg også for at sætte nogle lystmål. Et lystmål kan f.eks. være at give sex en chance, selv om lysten ikke er stor eller måske endda fraværende. Mange kvinder opbygger nemlig først lysten undervejs eller, efter de er begyndt at have sex. En anden måde kunne være at dyrke sansesex, hvor I giver jer god tid til at udfordre både store og små sanser, som f.eks. syns- og høresansen, siger Jesper Bay-Hansen.

Glæde giver god sex

Eksperterne mener dog ikke, at man kan give en standardiseret guide til det lykkelige og lystige sexliv, da par er ligeså forskellige som mennesker er.

Dog vil mennesker i lykkelige forhold oftest have et godt sexliv, da de to ting hænger sammen.

- For mig er det vigtigt at huske på, at et godt sexliv ikke nødvendigvis er en standardiseret størrelse, og at der ikke kun findes én nøgle til et tilfredsstillende sexliv. Glæde og andre positive følelser kaster god sex af sig, ligesom god sex hyppigt skaber positive følelser – også efter orgasmens rus har lagt sig, siger Jesper Bay-Hansen.

Pernille Lewinsky Kofoed og Gitte Holm, Q.dk/NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip