Sexovergreb får ministerium til at ændre Indien-vejledning

Udenrigsministeriet råder nu danskere, især kvinder, der skal til Indien, til at passe ekstra godt på.

»Man bør generelt udvise normal sund fornuft, herunder ikke færdes alene i isolerede områder, og specielt om natten - hvilket også gælder storbyerne og turiststederne,« lyder det i rejsevejledningen fra Udenrigsministeriets Borgerservice.

Ændringen i rejsevejledningen sker efter, at der har været en del seksuelle overgreb mod kvindelige turister i Indien på det seneste.

»Danskere bør være forsigtige i forbindelse med at modtage gratis mad og drikke (for eksempel kiks og te) fra fremmede på offentlige steder. Der har været tilfælde, hvor turister er blevet bedøvet og har fået frarøvet deres ejendele, eller er blevet udsat for seksuelle overgreb,« lyder det i den opdaterede rejsevejledning.

Udenrigsministeriet har også set sig nødsaget til at advare danskere, der tager til Indien for at vandre, da der har været overfald, bortførelser og mord på udlændinge, der er taget på trekkingture.

»Det frarådes derfor at tage på trekking alene eller i små grupper. Trekking bør altid foregå i større grupper og under ledsagelse af autoriserede, lokale guider.«

Dagens Gossip