SF: Aftale vil løse trafikale hårdknuder

Det mener SF og de Radikale, som glæder sig over at have indgået et trafikforlig med samtlige partier i Folketinget undtagen Enhedslisten, der har flere »rigtig gode elementer«.

»Med trafikaftalen sikrer vi et markant løft - både til pendlerne og til erhvervslivet,« siger SFs nyslåede politiske ordfører, Jonas Dahl (SF).

»Jeg er glad for, at vi får etableret en baneforbindelse til Aalborg Lufthavn med udgangspunkt i en stikbaneløsning, at vi sikrer en tilkørsel til det nye universitetshospital i Odense. To vigtige forbindelser for mange borgere,« fortsætter han.

Derudover glæder han sig over, at der er gode nyheder til de mange tusinde bilister, der sidder i bilkø på Køge Bugt-motorvejen hver eneste dag.

»Vi har fundet penge til at bygge et ekstra spor mellem Solrød S og Køge. Det kommer til at få betydning for rigtig mange mennesker,« siger Jonas Dahl.

Regeringskollegaerne i de Radikale fokuserer på, at de danske virksomheder får lettere ved at få varer ind og ud af landet.

»For Radikale Venstre har det været en mærkesag at få penge til gods på jernbanen, som vi ved, er udfordret. Derfor er der 124 millioner kroner til blandt andet at forlænge jernbanen ned til Esbjerg Havn, så vi kan få mere gods over på skinnerne. Det sikrer mere grøn godstransport,« siger trafikordfører Andreas Steenberg (R).

Forligsparterne har derudover afsat 38 millioner kroner til nye grønne løsninger i transporten, herunder brug af gas som drivmiddel.

»Det mindsker luftforurening og CO2-udledningen,« konstaterer Andreas Steenberg.

Transportaftalen omfatter initiativer for i alt 3,5 milliarder kroner i 2013 alene.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip