SF afviser ændring af dagpengeregler

Det siger SF politiske ordfører Jesper Petersen.

Eigil Andersen, der er valgt i Aarhus, vil have ændret regeringens omstridte dagpengepolitik. Han mener ikke, at regeringen kan byde arbejdsløse dagpengemodtagere at ryge ud i et sort hul efter årsskiftet.

Det kan være op imod 20.000 personer, det kommer til at dreje sig om, og mange af dem kan ikke få en krone i kontanthjælp, siger han.

Til det siger SFs politiske ordfører Jesper Petersen til DR Østjylland.

-Det er sådan, at der var flertal for dagpengereformen, selvom SF var modstander. Reformen blev stadfæstet i regeringsgrundlaget. Det er vi bundet af, indtil regeringen vil beslutte sig for at gøre noget andet. Det gavner ikke muligheden for forhandlinger på det her punkt, at man på den måde melder ud i pressen imod det regeringsgrundlag, vi har skrevet under på.

Det siger Jesper Petersen.

Han tilføjer, at Eigil Andersens udtalelser står for hans egen regning. Regeringen har ingen planer om en ny midlertidig forlængelse af dagpengeperioden.

Jesper Petersen mener ikke, at det er en reel løsning på problemet.

-Det vil bare skubbe problemet foran os. Det at være i regering indebærer også, at man ikke trækker tæppet væk under aftaler lavet med regeringspartnere. Det ville vi heller ikke bryde os om, hvis de gjorde. Hvis man ikke kan det, så skal man lade være med at være regeringsparti, og det har SF tænkt sig blive ved med at være, siger Jesper Petersen til DR Østjylland.

 

Dagens Gossip