SF afviser konservativ kritik af Flygtningenævnet

Ifølge hendes konservative ordførerkollega, Tom Behnke (K), overskrider nævnet sine beføjelser, når det giver asyl til samtlige flygtninge fra særligt uroplagede områder. Men det er ikke korrekt, fastslår Karina Lorentzen.

»Flygtningenævnet retter sig efter en dom fra FNs Menneskerettighedsdomstol mod Storbritannien, og selvfølgelig skal vi følge de internationale spilleregler,« siger SF-ordføreren, der understreger, at Flygtningenævnet fortsat vil behandle hver enkelt flygtning individuelt.

»Tom Behnke tror, at man fremover bare vil give automatisk asyl til alle syrere fra de pågældende områder, men det er ikke korrekt. Den enkelte person skal stadig kunne bevise, at han eller hun kommer fra det område, så den konkrete vurdering er ikke afskaffet,« siger Karina Lorentzen, der samtidig påpeger, at man tidligere har set lignende regler for flygtninge fra Somalia.

»Der var situationen i Mogadishu så slem, at alle fra byen fik asyl, men det gjaldt ikke for flygtninge fra andre dele af landet,« forklarer hun.

Karina Lorentzen afviser også Tom Behnkes kritik af, at de nye regler fra Flygtningenævnet sender et uheldigt signal til syrerne. Han frygter, at flygtningestrømmen til Danmark vil stige, men det har han ikke belæg for, fastslår SFeren.

»Det er ikke særligt attraktivt at komme til Danmark, for alle lande omkring os har lignende regler. Flygtningene står jo ikke med rejsekatalog i hånden og beslutter, hvor de kan få mest ud af det. De vil bare have beskyttelse,« siger Karina Lorentzen, der beskylder de Konservative og Dansk Folkeparti for populisme.

»Situationen for de syriske flygtninge er så alvorlig, at der ikke skal slås politisk plat på dem. I forvejen får 95 procent af flygtningene asyl i Danmark, og vi har ikke sendt nogen hjem siden 2011,« siger hun.

I årets første seks måneder er der kommet 732 flygtninge fra Syrien til Danmark. I 2012 var tallet 822.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip