SF-bagland støtter Vilhelmsen

I Radio24syvs rundspørge svarer 79 procent af lokalformændene således, at SF ikke bør trække sig fra regeringen og i stedet udgøre et parlamentarisk grundlag til en SR-regering. Kun 11 procent mener, at partiet bør forlade regeringen.

Samtidig får Annette Vilhelmsen loyal opbakning til formandsposten. Hele 77 procent mener, at Annette Vilhelmsen, der i oktober sidste år vandt formandsopgøret mod Astrid Krag (SF), er den rette formand for SF. Kun ti procent mener ikke, at hun er den rette.

Støtten til Vilhelmsen glæder partiets nye politiske ordfører, Jonas Dahl (SF).

»Annette fik et klart mandat i efteråret af SFs medlemmer, og jeg er glad for, at partiformændene bakker massivt op om hende. Hun er SFs formand, og hun bliver ved med at være SFs formand,« siger han til Radio24syv og fortsætter:

»Vi har en plads i regeringen. Vi er gået ind i den for at forandre Danmark, og jeg er derfor glad for den opbakning, der kommer fra vores bagland i den forbindelse.«

Også lokalformand for SF i Tønder Henrik Møller (SF) giver Annette Vilhelmsen rosende ord med på vejen.

»Jeg synes, hun er en dygtig politiker og den rigtige formand for SF,« siger han.

Resultatet af rundspørgen kommer dagen efter, at en meningsmåling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2, viser ny bundrekord blandt vælgerne. Således ville blot 4,2 procent af vælgerne stemme på SF, hvis der var valg i dag - det er mere end en halvering i forhold til valgresultatet for halvandet år siden.

I alt har 48 af SFs 109 partiforeningsformænd svaret på rundspørgen, som er foretaget fra tirsdag aften til torsdag aften i denne uge.

Dagens Gossip