SF-baglandet støtter Pia Olsen Dyhrs integrationskamp

Skrevet af admin

15/04/2016

Dagens topnyheder

Venstrefløjen har været berøringsangst over for sammenhængen mellem kultur, etnicitet og seksuelle overgreb. Og Alternativet, Radikale og Enhedslisten er utopister, når det kommer til udlændingepolitik.

Meldingerne fra SF-formand Pia Olsen Dyhr har de seneste måneder været så markante, at politikere fra den helt modsatte side af folketingssalen kunne have stået bag dem.

Men det har ikke fået Pia Olsens Dyhrs bagland - SF's lokalpolitikere og lokalformænd - til at vende sig mod partilinjen. Tværtimod, tyder det på i en rundspørge, som Ritzau har foretaget op til partiets landsmøde i weekenden.

Her erklærer et stort flertal af de 124, der har besvaret spørgsmålet, sig helt eller delvist enige med formanden. Og det glæder naturligt nok Pia Olsen Dyhr, der ser kampen mod social kontrol som et af sine vigtigste politiske projekter.

- Det er jo reelt venstrefløjen, der skal komme med løsningerne. Det har det været traditionelt, mener hun.

- Det var det, vi gjorde i 70'erne og 80'ernes kamp mod kvindeundertrykkelse i Danmark og for seksuel frigørelse. Der var det jo os, der stod sammen med de progressive kvinder.

- Jeg vil sådan set gerne have, at vi fortsætter den tradition. Det er vores historiske lod at kæmpe for kvinders rettigheder.

Den markante retorik til trods mener hun ikke, at man kan tale om, at SF har flyttet sig på udlændingepolitikken i de måneder, der er gået, siden flygtninge- og migrantkrisen for alvor manifesterede sig i Europa.

- Jeg synes, det er en forlængelse af en tradition, der har været de seneste ti år i SF, at vi snakker om reelle løsninger på de problemer, vi står overfor.

- Vi taler om, at antallet betyder noget. Vi er ikke ligeglade med, hvor mange flygtninge vi får til Danmark, fordi vi også ved, at der er en integrationsopgave med dem efterfølgende, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/