SF: Bedre med flere langtidsledige på skolebænken

Sådan lyder meldingen fra SFs arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen (SF), der dog understreger, at de ledige generelt gør, hvad de skal.

»De er alle sammen på skolebænken mindst hver ottende uge, så på den måde er loven opfyldt. Men det ville da være bedre, hvis der var flere i den her gruppe af langtidsarbejdsløse, der deltog i endnu mere uddannelse,« siger Eigil Andersen.

Ugebrevet A4 skriver onsdag på baggrund af de nyeste tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsens database Jobindsats.dk, at 52 procent af de 8.300 ledige på uddannelsesydelse deltog i uddannelse i april.

Det viser ifølge Flemming Ibsen, der er arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, at ordningen, der startede ved årsskiftet og ifølge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har til formål at give de ledige et ekstra halvt år til at opkvalificere sig, mister sin relevans.

»Så er der jo bare tale om, at man får forlænget sin periode på offentlig forsørgelse,« siger Flemming Ibsen til Ugebrevet A4.

Det er Eigil Andersen ikke helt enig i. Han understreger, at de ledige lever op til reglerne og understreger, at det kan være et stort skridt for mange af dem at gå ind i et undervisningslokale igen.

»En del af de her langtidsledige har haft store nederlag i skolesystemet tidligere, og derfor skal mange af dem tage et langt tilløb, før de giver sig i kast med ny undervisning. Derfor er det vigtigt, at a-kasser og jobkonsulenter og uddannelsesinstitutioner arbejder med at motivere den enkelte og fortælle, at der gennem uddannelse er reelle muligheder for at forbedre sin situation på arbejdsmarkedet,« siger Eigil Andersen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip