SF: Berlinmuren i det danske uddannelsessystem skal ned

»Vi synes, man skal have revet den her Berlinmur, som der er i det danske uddannelsessystem, ned,« siger Lisbeth Bech Poulsen.

»I dag er der mange, der ser en forskel i at gå den gymnasiale vej og den erhvervsfaglige vej, og det synes vi er forkert,« tilføjer hun og påpeger, at der dog skal være en naturlig sammenhæng i forhold til det, man eventuelt vil læse senere hen.

»Det er klart, man skal se på, hvad har du med i bagagen, og hvad kan det betyde, hvis du gerne vil læse videre,« siger hun.

De Konservative er »forsigtigt optimistiske« over for uddannelsesministerens forslag.

»Det er et rigtig vigtigt signal, ministeren sender. Det er vigtigt, at vi får gjort alle opmærksomme på, at der er karrieremuligheder i også at tage en faglig uddannelse. Vi må bare aldrig nogensinde give køb på kvaliteten og niveauet i uddannelserne,« understreger partiets undervisningsordfører, Vivi Kier (K).

Østergaards forslag kommer få dage efter, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) meldte ud, at hun vil styrke erhvervsuddannelserne ved at åbne op for adgangskrav.

»Vi er nødt til at indføre en eller anden form for adgangskrav på erhvervsuddannelserne for at sikre, at kvaliteten er i orden,« sagde hun til Berlingske.

Dagens Gossip