SF beskylder VK for præventivt svigt i bandekonflikten

SFs retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) mener, at de nuværende skyderier er et resultat af den tidligere regerings mangelfulde præventive indsats.

»Det her er resultatet af ti års vanrøgt af retspolitikken, hvor der kun har været satset på straf og politi og meget lidt på forebyggelse,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt, som peger på Gellerupparken i Aarhus som et forbillede på den sociale indsats.

»Det kan faktisk godt lade sig gøre at få kriminaliteten ned med 35 procent, når man anvender et stærkt myndighedssamarbejde og når man har fokus på de mest kriminelle unge og deres familier,« siger hun.

Københavns Kommune arbejder også hårdt for at komme bandekonflikten til livs, mener Karina Lorentzen Dehnhardt. Men det er ikke et problem, der kan løses over en nat.

»Det er altså en opgave, der ikke har været prioriteret fra den borgerlige regerings side, så der går nok lidt tid, før vi har fået hånd om det her,« siger hun.

Den nuværende regeringen modtog ellers kritik fra tidligere bandemedlem Sleiman Sleiman under et debatprogram om bandekonflikten på TV2 torsdag aften. Men justitsminister Morten Bødskov (S) understregede, at regeringen prioriterer den præventive indsats højt.

»Her lægger politiet sammen med kommunerne en stærk strategi for at forhindre, at de unge havner i kriminalitet,« sagde Morten Bødskov.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip