SF-borgmestre vil have Olsen Dyhr som formand

Annette Vilhelmsen er fortid som formand for det kriseramte SF, og efter et par dage med forbeholdne udmeldinger siger en række fremtrædende SF-borgmestre nu, at den forhenværende transportminister Pia Olsen Dyhr er den oplagte arvtager.

Det skriver Berlingske.

- For mig at se er hun den eneste, der kan tegne en klar linje. Hun er skarp retorisk, hun kan lægge en strategi, har den nødvendige konsistens, og så tør hun være leder, siger Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester og politisk leder af SF i København.

Også den afgående næstformand for SF og borgmester i Lejre, Mette Touborg, ville se positivt på Olsen Dyhr som ny formand.

- Der er ikke nogen tvivl om, at jeg synes, Pia Olsen Dyhr ville være et godt bud, siger Mette Touborg til Berlingske.

Brian Dybbro, der er første viceborgmester for SF i Odense, understreger vigtigheden af, at SF ikke ender som Enhedslisten, der efter hans mening står for stejlt på idealerne og derfor misser indflydelse.

- Vi skal op på hesten igen og på med arbejdshandskerne. Vi har brug for en stærk, politisk leder, der kan genrejse SF, og der mener jeg, at Pia Olsen Dyhr kan gå forrest, siger han til avisen.

Den tidligere SF-borgmester i Syddjurs Kirstine Bille kalder Pia Olsen Dyhr for "et rigtigt godt bud" på en ny formand, men vil først se alle kandidaterne, før hun melder endeligt ud.

Pia Olsen Dyhr er endnu uafklaret om, hvorvidt hun vil stille op. Også den tidligere skatteminister Jonas Dahl, der ligesom Olsen Dyhr har bakket 100 procent op om partiets regeringsprojekt, er blevet nævnt som en oplagt efterfølger til Vilhelmsen.

Trine Pertou Mach, der har afløst Villy Søvndal i Folketinget, er blevet nævnt som den klassiske venstrefløjs måske bedste bud på en formand for partiet.

Efter først at have afvist at være kandidat har hun på det seneste været knap så kategorisk.

SF's nye formand skal vælges på et ekstraordinært landsmøde i begyndelsen af marts.

/ritzau/

Dagens Gossip