SF: Dagpengene er et problem, vi ikke har løst

»Vi anerkender fra SFs side, at der er et problem, som ikke er løst,« siger politisk ordfører Jonas Dahl (SF) til Berlingske Nyhedsbureau.

Han håbede, at aftalen om akutjob, som blev lavet sidste efterår, ville have virket bedre på nuværende tidspunkt.

»Jeg havde et håb og ønske om, at vi ville have fået lavet endnu flere arbejdspladser end det, vi nu kan se, man er nået i mål med,« siger Jonas Dahl.

Enhedslisten er heller ikke tilfreds med resultatet, og regeringens parlamentariske grundlag kræver handling her og nu.

»Uret tikker, og det er på høje tid, at regeringen inviterer til det aftalte møde med Enhedslisten om en aftale, der kan afbøde katastrofen. Hvis regeringen ikke indkalder inden for den næste uge eller to, så går det helt galt,« siger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl (Ø).

Jonas Dahl forsikrer, at der snart kommer et møde.

»Vi har en drøftelse med Enhedslisten inden sommerferien som opfølgning på sidste års finanslov, og den drøftelse ser vi frem til at tage,« siger han og afviser at sætte dato på mødet.

»Det har jeg ingen kommentar til. Vi har aftalt at tage en drøftelse inden sommerferien, og det er det, jeg kan sige,« siger Jonas Dahl.

Ifølge Politiken er det kun lykkedes regionerne at ansætte 191 langtidsledige i de såkaldte akutjob på trods af flere end 5.000 opslåede stillinger. Resultatet skuffer Enhedslisten og ærgrer SF.

»Jeg glæder mig over de 191, der har fået arbejde, men man kunne godt have ønsket, at der var nogle flere,« siger Jonas Dahl.

Spørgsmål: Hvor mange flere skulle der til, før du havde været tilfreds?

»Det er svært at gøre op i et tal. Det, vi må have som ambition, er, at vi skal skabe flere arbejdspladser, og det er også baggrunden for vækstplanen, som vi nu har lavet,« siger han.

Dagens Gossip