SF: Det offentlige bør ikke flyve med Ryanair

Det er nødvendigt at få skabt et overblik over, hvor meget staten, regionerne, kommunerne og andre offentlige institutioner bruger Ryanair, mener SF's formand, Pia Olsen Dyhr.

Hun siger, at der i dag er for mange gråzoner og uklarheder, og kræver derfor, at den kommende finansminister laver en tilbundsgående undersøgelse af omfanget.

- Ingen af vores skattekroner skal gå til flyselskaber, der laver social dumping og løntrykkeri, siger Pia Olsen Dyhr i en pressemeddelelse.

- Vi kan naturligvis ikke acceptere, at fællesskabets penge skal gå til virksomheder, som direkte bekæmper vores arbejdsmarked og velfærdsmodel, siger hun.

Mandag udfoldes striden mellem fagbevægelsen og det irske flyselskab i Arbejdsretten. Den skal tage stilling til, om den danske fagbevægelse må indlede konflikt og sympatikonflikt mod Ryanair i Københavns Lufthavn.

FPU og Serviceforbundet ønsker en dansk overenskomst for de medarbejdere, der skal arbejde i Ryanairs nye base i København. Men Ryanair afviser ønsket.

Siden begyndelsen af 2015 har Flybranchens Personale Union (FPU) og Serviceforbundet, der er en del af LO, ønsket at få en overenskomst med Ryanair for medarbejderne i flyselskabets nye base i Københavns Lufthavn. Den åbnede 26. marts.

Mens ansatte i Københavns Kommune har forbud mod at anvende Ryanair til tjenesterejser, har indtil videre tre danske pensionsselskaber i protest solgt deres aktieposter i flyselskabet. Det gælder PensionDanmark, Industriens Pension og ATP.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip