SF dumper unge SFeres skattekamp

SF vil ikke - i stil med partiets ungdomsorganisation, SFU - kæmpe for vedtagelsen af en ny skattelov, der medfører skattestigninger til firmaer, der er ekstraordinært rundhåndede med årslønningerne.

Partiet har nemlig tidligere kæmpet for højere skatter. Uden held.

- S og SF gik blandt andet til valg på blandt andet en millionærskat, men vi fik ikke flertal for det. Og der var heller ikke stemning for det, da vi skulle skrive regeringsgrundlag, siger SF's skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, til Ritzau.

- Og vi har anerkendt, at der ikke er et flertal i Folketinget. Men på den anden side vil jeg sige, at hvis holdningen på et tidspunkt skulle ændre sig, så vil vi gerne diskutere det igen.

Det franske forfatningsråd accepterede søndag præsident François Hollandes plan om, at firmaer skal betale en skat på 75 procent, hvis de betaler en medarbejder en million euro eller mere om året. Det svarer til en løn på godt 7,45 millioner kroner.

Og senere søndag foreslog SFU's landsformand, Carl Valentin, den danske regering at kopiere det franske tiltag. Men han får altså ikke tilslutning fra det voksne SF.

Selv om moderorganisationen ikke bakker op om SFU, så er der ingen løftede pegefingre over for de unge SF'ere.

- Jeg synes, at SFU skal gøre og mene, hvad de vil. Det står dem fuldstændigt frit for. Og jeg vil som politisk ordfører overhovedet ikke diktere, hvad de skal komme med af forslag, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Ifølge den franske regering vil den nyindførte beskatning berøre omkring 470 virksomheder og omkring 1000 mennesker.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip