SF er forarget over vilje til brugerbetaling

Sådan lyder det fra SFs politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), efter det er kommet frem, at Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V), og flere af partiets spidskandidater i regionerne vil se på, hvordan brugerbetalingen i sundhedsvæsenet kan skrues sammen på en ny måde.

»Vi har et offentligt sundhedsvæsen i Danmark, der fungerer godt, og som vi betaler over skatten. Det er vigtigt, at alle har adgang til sundhedsvæsenet uanset pengepungens størrelse. Vi bør snarere bekæmpe den sociale skævhed i Danmark i stedet for at øge uligheden,« siger Jonas Dahl.

»I dag er der er ti års forskel i levetid på den højtuddannede og den lavtuddannede. Det er en kæmpe forskel, og den forskel, frygter jeg, vil øges, hvis vi får mere brugerbetaling,« tilføjer Jonas Dahl.

Ifølge Kristian Jensen er der brug for en fordomsfri debat om, hvordan brugerbetalingen i sundhedsvæsenet opkræves i dag.

»Der er den skævhed, at man betaler en stor del selv, hvis man skal have behandlet sine tænder, mens det er på det offentliges regning, hvis man skal have behandlet sine knogler,« har han udtalt til jyllands-posten.dk.

Venstres spidskandidater til efterårets regionsvalg i henholdsvis Syddanmark, Midtjylland og Sjælland støtter Kristian Jensens tanker. De mener, at danskerne skal have tegnedrengen frem ved lægen.

»Jeg kan godt lide den svenske model, hvor man selv betaler for tre lægebesøg. Samfundet fattes penge,« siger Anne V. Kristensen (V), spidskandidat i Region Midtjylland, til netmediet.

Dagens Gossip