SF er glad for forlængelse af klippekort

SFs politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), mener, det er den rigtige beslutning.

»Jeg er er rigtig glad for, at vi fortsætter med klippekortet. Det er helt centralt for SF, at den kollektive trafik er et nemt og bekvemt valg. Derfor er det dybt utilfredsstillende, at Rejsekortet forvolder så mange problemer lige nu. Alt for mange oplever, at rejsekortet laver fejl, at det er uoverskueligt at benytte, og at man som pendler ender med urimelige ekstraregninger,« siger Jonas Dahl.

Klippekortene skulle være afskaffet fra 1. juli i år, men Transportministeriet oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at rejsende nu kan købe klippekort helt frem til juni 2014.

Flere partier har krævet en garanti for, at Rejsekortet, der skal erstatte klippekortet, rent faktisk virker uden problemer. Men den garanti kan selskaberne bag Rejsekortet ikke give, og derfor kan der nu klippes kort et år endnu.

»Det er selvfølgelig allervigtigst, at Rejsekortet kommer til at fungere så hurtigt som muligt. Tanken er jo netop, at Rejsekortet skal gøre rejsen nemmere – og ikke det modsatte,« siger Jonas Dahl.

Dagens Gossip