SF-formand: De Radikales reformudspil er usympatiske

Skrevet af admin

16/04/2015

Mest læste i dag

Efter en periode med ro i rød blok er uenighederne mellem De Radikale på den ene side og SF og Enhedslisten på den anden nu tilsyneladende igen ved at bryde ud.

De Radikales partileder, Morten Østergaard, har i de seneste uger leveret en række konkrete svar på, hvordan en ny regering bør tackle de økonomiske udfordringer, som venter efter 2020.

Ifølge De Radikales leder er det nødvendigt at handle nu, hvis man vil imødegå den såkaldte økonomiske hængekøje i ordentlig tid. Morten Østergaards reformiver udfordrer dog for alvor enigheden i rød blok.

Før SF's landsmøde i weekenden kalder SF's formand, Pia Olsen Dyhr, flere af Østergaards forslag for "usympatiske". Og hans linje i dagpengespørgsmålet for "dumstædig":

- Jeg kan være bekymret for, om De Radikale er ved at melde sig ind i blå blok med forslag som brugerbetaling i sundhedssektoren, højere pensionsalder og topskattelettelser for at nævne nogle af dem, som, jeg synes, er ganske usympatiske, siger Pia Olsen Dyhr.

SF's formand mener, at Morten Østergaard sætter en mulig valgsejr til rød blok på spil med et soloridt, som for alvor blev indledt, da Østergaard i et interview med Weekendavisen før jul erklærede centrum-venstre for død.

- Du kan roligt lægge centrum-venstre-begrebet i graven. Jeg får lyst til at sige centrum hvad for noget? Det er mest sådan en hest, man trækker af stalden, når man vil postulere en enighed, som ikke findes, lød det dengang fra Morten Østergaard.

SF's kritik bliver ikke overraskende afvist af Morten Østergaard.

Han mener, det er afgørende, at politikerne i god tid får gennemført reformer, så Danmark ikke igen havner i en økonomisk krise:

- Det er rigtigt, at vi ikke slår os op på gyldne løfter om det ene og det andet.

- Vores erfaring er, at vælgerne hellere vil høre politikernes svar på de udfordringer, Danmark står over for. Ikke at vi hvert fjerde år tager ud og stryger vælgerne med hårene, siger Morten Østergaard.

Og de seneste reformforslag er i virkeligheden blot en fortsættelse af den linje, som regeringen har stået for i denne valgperiode, mener Østergaard:

- De beslutninger, vi lægger op til, er ikke anderledes end dem, vi har truffet, mens SF var i regering. Lad os nu holde kursen, så vi kan få flere danskere i arbejde. Vi kan se, at det virker, siger Morten Østergaard.

/ritzau/