SF-formand forventer at blive i regeringen

SF's formand, Annette Vilhelmsen, regner fortsat med, at SF bliver i regeringen på trods af de seneste dages ballade om Dong-aftalen med den amerikanske investeringsgigant Goldman Sachs.

Det siger hun efter SF's gruppemøde onsdag aften.

- Det forventer jeg, lyder det kort fra en tydeligvis træt SF-formand, som dog ikke er helt klar i mælet omkring SF's fremtid i regeringen.

Enhedslisten vil torsdag fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget om at tage en "time out" i Dong-salget. Formanden forventer dog ikke, at SF's folketingsmedlemmer vil stemme for forslaget:

- Jeg regner med, at vi holder linjen, siger Vilhelmsen.

Krisemødet i folketingsgruppen fandt sted efter et møde i SF's landsledelse, hvor partiet tilkendegav et ja til Goldman Sachs' kapitalindsprøjtning i Dong Energy, der sælger 19 procent til den amerikanske investeringsbank.

Det lykkedes SF's formand at få sit flertal i landsledelsen på plads efter tre en halv times armlægning. Men afstemningen var tæt, og beslutningen skabte splittelse i regeringspartiets bagland.

Folketingets Finansudvalg stemmer om den kontroversielle Dong-aftale torsdag.

Onsdag aften kom det frem, at både SF's politiske ordfører og finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, og næstformand Peter Westermann trækker sig, fordi deres linje i Dong-sagen blev underkendt.

SF's formand beklager, at Peter Westermann ikke længere er næstformand.

- Jeg er ked af, at Peter har trukket sig. Han er rigtig dygtig, siger Annette Vilhelmsen.

SF holder gruppemøde igen klokken 9 torsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip