SF-formand kalder ny dagpengeaftale »tryghedsskabende«

Den nye dagpengeaftale, som regeringen mandag aften har indgået med Enhedslisten, bidrager først og fremmest til at skabe tryghed for de mange borgere, som var tæt på at miste deres forsørgelsesgrundlag.

Det mener SFs formand, erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF).

»Jeg er meget glad for, at vi nu har skabt tryghed for de mange tusinde danskere, der stod til at falde ud af dagpengesystemet. Mange har stået i en meget usikker situation. Aftalen i dag med Enhedslisten sikrer en løsning, hvor vi giver de ledige tid til at søge job og komme i arbejde,« siger hun i en skriftlig kommentar.

Annette Vilhelmsen, der er blevet mødt med stor kritik fra sit eget bagland, fordi regeringen har været længe om at gribe ind på dagpengeområdet, mener, at aftalen er langtidsholdbar.

»Dagens aftale indeholder både en løsning for de mennesker, der står med et akut problem nu og her, og samtidig lægger den op til en langsigtet modernisering af hele vores beskæftigelsessystem,« siger hun.

Oprindeligt var der fra regeringens side lagt op til, at a-kassemedlemmerne skulle betale for den nye aftale via deres kontingent. Men det element var uspiseligt for Enhedslisten, som fik pillet det ud. Den nye aftale skal derfor blandt andet finansieres ved at beskære danskundervisningen til udlændinge. Men det er der »gode elementer i«, mener Annette Vilhelmsen.

»Uddannelsesretten udvides fra tre år til fem år. Dermed sikrer vi et kvalitetsløft og bedre tid til at gennemføre danskundervisningen. For de, der kommer til landet for kortere tid, vil vi give et mere fokuseret tilbud om danskundervisning, som hurtigt vil styrke deres kompetencer,« forklarer hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip