SF-formand tager Jesper Petersens beslutning til efterretning

»SFs politiske ordfører Jesper Petersen har tidligere på aftenen meddelt mig, at han forlader partiet og skifter til Socialdemokraterne, hvilket jeg tager til efterretning,« skriver partiformanden i en pressemeddelelse.

Annette Vilhelmsen udtrykker ikke den store overraskelse over, at en af partiets nøglefigurer nu siger farvel, men siger, at hun havde håbet, at hun kunne fortsætte samarbejdet med ham.

»Som ny formand har det hele tiden været mit ønske, at vi kunne gå videre sammen i SF. Jesper Petersen har nu besluttet sig til at blive socialdemokrat, og det er hans beslutning,« udtaler hun.

Ifølge hovedpersonen selv reagerede Annette Vilhelmsen dog med overraskelse, da han tirsdag aften meddelte hende sin beslutning. Det siger han til TV2 Nyhederne.

En anden tidligere SFer, der ikke blev overrasket over beslutningen, er SFs forhenværende næstformand, Mattias Tesfaye, som selv meldte sig ud af SF til fordel for Socialdemokraterne tidligere på året. Han ønsker ikke at kommentere Jesper Petersens beslutning over for Berlingske Nyhedsbureau, men siger, at den ikke kommer bag på ham.

SFs nye politiske ordfører bliver Jonas Dahl, som blev udpeget af en enig folketingsgruppe tirsdag aften.

»Der har her til aften været møde i SFs folketingsgruppe, hvor jeg har orienteret om Jesper Petersens beslutning. Ved samme lejlighed var der enstemmig opbakning fra gruppen til at udpege Jonas Dahl som ny politisk ordfører. Jeg ser frem til samarbejdet med Jonas,« siger Annette Vilhelmsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip