SF fortryder lærerkonflikt

SF's nyslåede formand, Pia Olsen Dyhr, fortryder nu den hårde kurs, regeringen førte mod lærerne i forbindelse med folkeskolereformen, skriver Fyens Stiftstidende.

- Set i bagklogskabens ulideligt klare lys, skulle vi være gået i bedre dialog med lærerne. I stedet blev det en krig - mod lærerne. Og det er en rigtig dårlig måde at føre politik på, siger hun.

Koblingen af folkeskolereform og lærekonflikten med lockout'en forgiftede i den grad forholdet mellem lærerne og de partier, der ellers traditionelt har mange lærerstemmer, blandt andet SF.

- Hvis man vil lave god politik, involverer man dem, der skal føre det ud i livet, siger Pia Olsen Dyhr.

Dengang var det Annette Vilhelmsen, der var formand.

- Der er ingen tvivl om, at Annette kæmpede en hård kamp internt i regeringen for at få regeringen til at lytte til lærerne, men det nyttede ikke, siger Pia Olsen Dyhr.

- Der er ingen tvivl om, at vi har en stor opgave foran os med at genetablere forholdet til lærerne. Det er jo dem, der skal føre det ud i livet ude i kommunerne.

Selve reformen er Pia Olsen Dyhr stadig glad for.

- Her sikrer vi, at børnene får lige muligheder, for det kræver, at de bliver behandlet forskelligt, siger SF-formanden, der lørdag også udtrykte fortrydelse over dele af den kontanthjælpreform, som det nu tidligere regeringsparti var med til at gennemføre.

/ritzau/

Dagens Gossip