SF forventer intern ro efter profilers farvel

Det forventer SFs nyslåede politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), bliver konsekvensen af den tidligere markante SFer Jesper Petersens (S) farvel til partiet.

»Der bliver plads til nye folk, nu hvor Jesper Petersen har valgt at skifte til Socialdemokratiet. Det giver nogle nye muligheder, og det giver måske også mulighed for, at vi ikke skal bruge tid på den her interne diskussion, der har fyldt rigtig meget både med anonyme og ikke anonyme citater. Nu kan vi forhåbentligt have fokus på SFs politik,« siger Jonas Dahl, efter den tidligere politiske ordfører i denne uge tog springet til Socialdemokraterne sammen med europaparlamentariker Emilie Turunen (S) og tidligere SF-folketingsmedlem Nanna Westerby (S).

I en meningsmåling foretaget af Megafon for Politiken og TV 2 mener 55 procent af danskerne, at det svækker SF, at partiet ikke længere har Jesper Petersen i folden, men den vurdering er Jonas Dahl uenig i.

»Jeg tror helt grundlæggende, at vælgerne er optaget af den politik, SF fører, og ikke kun om Jesper Petersen nu er det ene eller det andet,« siger Jonas Dahl, der forventer, at det opsigtsvækkende skift hurtigt vil være glemt.

»Jeg er mest enig med de 25 procent, der siger, at det her ikke gør nogen forskel. Det kan godt være, at det gør en forskel i dag og i morgen, men om en uge eller halvanden, tror jeg faktisk, de fleste danskere har glemt det. Vi har så mange andre politikere, som nu kommer til at træde endnu mere frem,« siger han.

Udlægningen får opbakning fra SF-kender, forfatter og journalist på Weekendavisen Hans Mortensen.

Ifølge ham skal man passe på med at overdrive effekten af Jesper Petersen og de øvrige eks-SFeres exit.

»Selvfølgelig er det et tab at miste medlemmer, og det er også et tegn på, at det ikke er lykkes at samle partiet. Men man må også spørge sig selv, om det var muligt at samle SF? Om dem, der tabte formandsopgøret, havde en vilje til at blive samlet?«, siger han om de tre seneste afhoppere, der alle støttede sundhedsminister Astrid Krag (SF) i formandsopgøret sidste år.

»På kort sigt er det måske en svækkelse, men på længere sigt er det måske udmærket, at man slipper af med nogle, der ikke være med,« siger han.

Hans Mortensen er enig med Jonas Dahl i, at der nu kan komme mere ro på de indre linjer i partiet, men også det skal man passe på med at overvurdere effekten af.

»SFs problem er dybere. Problemet er, at de sidder i en regering, hvor de simpelthen har for lidt indflydelse. Der er for lidt i det, regeringen gennemfører, som SFs medlemmer og vælgere kan genkende sig selv i. Det er ikke noget, der holder op, selv om de får ro på de indre linjer,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip